ONAFHANKELIJK, BETROUWBAAR EN DESKUNDIG KUNSTSTOFVLOERADVIES
Inspecties
ZAKELIJK
Bij grote/complexe nieuwbouw of renovatie projecten zijn er vaak veel factoren waar rekening mee gehouden dient te worden. Veel van deze factoren liggen voor velen voor de hand. Maar uit onze ervaring blijkt dat dit niet altijd de volledige lading dekt. Dit kan leiden tot stagnatie tijdens de applicatie of opwaardering naderhand. Dit zijn problemen waar zowel opdrachtgever als uitvoerende partij niet op zitten te wachten. Daarom worden wij regelmatig vooraf benaderd voor een vloerinspectie in het voortraject. Wij denken graag mee en geven passend advies.
Factoren zoals, welk type vloer is er geschikt voor de belasting of toepassing? Moet de vloer goed gereinigd kunnen worden? Is een bepaalde stroefheid van groot belang? Moet de vloer 5, 10, of langer dan 25 jaar functioneren? Hierin denken wij graag met u mee. Door jaren lange ervaring weten wij vaak de juiste specificaties on/of producten te beschrijven.
Ook de inspectie van de ondergrond nemen wij graag voor onze rekening. Het afkloppen van de vloer, hechtsterkte metingen en het in kaart brengen van verschillende ondergronden, scheuren en vlakken waar reparaties vereist zijn.
Bij bepaalde projecten is de stroefheid van groot belang. Wij meten daarom vaak monsters en proefvlakken om duidelijkheid te krijgen over de stroefheid van het product. Wij gebruiken per toepassing of norm een op het project en toepassing afgestemd meetinstrument. In een aantal gevallen is het verstandig een stroefheidsmeting uit te voeren met de vervuiling die van toepassing is bij de werkzaamheden. Zo voorkom je problemen tijdens het in gebruik zijn van de vloer.
Ook bij ESD of ATEX vloeren is het raadzaam om vooraf duidelijkheid te krijgen over de waarde waar de vloer aan moet voldoen. Ook bij deze type vloeren zijn er veel producten in de handel met ieder zijn eigen eigenschappen. Met onze kennis adviseren wij graag over norm en eisen van de toepassing. Proefvlakken kunnen vooraf gemeten worden en na oplevering wederom gemeten worden en mits gewenst voorzien worden van certificaat.
Wij voeren vochtmetingen uit voordat er gestart wordt met de applicatie. Middels een indicatieve vochtmeting voeren we een raster meting uit en leggen dit op tekening vast. Op de plekken waar het vochtgehalte hoog is wordt een precisie vochtmeting uitgevoerd. Zo krijgt de uitvoerende partij een duidelijk beeld van het vochtgehalte van de vloer.
SAMENGEVAT
Met deze punten kunnen wij u in het voortraject van dienst zijn. Dit voorkomt tijdens maar vooral naderhand vervelende situaties. Problemen voorkomen is beter dan het herstellen van problemen en voorkomt onnodige kosten.





MIJtech wordt regelmatig in de volgende situaties benaderd voor inspecties.


Inspecties
PARTICULIEREN
U heeft een nieuw(bouw)huis gekocht of bent toe aan een grondige metamorfose omdat het tijd is voor wat nieuws. Het oog is gevallen op een gietvloer, vaak een kostbare vloer. Een vloer uit één stuk prachtig. Maar wat koopt u nu precies? Er zijn tal van bedrijven en leveranciers die gietvloeren aanbieden. Maar wat is nou de juiste vloer voor u en waar moet u opletten?
Wij helpen geregeld gezinnen met het maken van de juiste keus. Kiest u een PU vloer of een microcement vloer? Wat zijn de voor en nadelen van deze vloeren?
PU GIETVLOER
- Volledig naadloos.
- Taai-Elastich
- Comfortabel.
- Geschikt voor vloerverwarming.
- Optioneel geluiddempend en/of scheur opnemend (klasse A3, A4 of A5.)
- Optioneel: UV stabiel
- Optioneel: Verhoogde krasvastheid.
MICROCEMENT VLOER
- Volledig naadloos.
- Star, niet flexibel, gevoelig voor scheurvorming.
- Optioneel: geschikt voor vloerverwarming.
- Stoere industriële uitstraling, onvoorspelbaar uiterlijk.
MOGELIJKE PROBLEMEN
Bovengenoemde eigenschappen komt u overal tegen. Echter zijn er meer eigenschappen waar u ook rekening mee moet houden. Omdat deze vloeren naadloos worden aangebracht zit u niet te wachten op scheuren, blazen of krassen. Laat u daarom vooraf goed inlichten over de eigenschappen en vraag ook naar de krasvastheid & hardheid & glansgraad van de vloer.
- Woonvloeren krasvastheid 3 N
- Woonvloeren met huisdieren krasvastheid 6 N
- Woonvloeren met kindern krasvastheid 6 N
SCHEURVORMING
Scheuren in uw vloer, iets waar niemand op zit te wachten. Voorkomen, het kan. Een rubbermat, de oplossing om scheurvorming te voorkomen. Duur maar gegarandeerd een vloer zonder scheuren. Vaak wordt er tijdens de verkoop niet gesproken over de rubber mat. Waarom? De mat is duur, lastig aan te brengen en zwaar. Vooral omdat de mat de vloer duurder maakt wordt het vaak niet genoemd. Prijs is in veel gevallen het vergelijking materiaal voor een klant en kan een verkoper de verkoop kosten.
Een rubber mat of een andere scheuropnemende voorziening wordt aangebracht voor dat de gietvloer wordt aangebracht. Bij nieuwbouw woningen moet de vloer nog uitwerken dit kan leiden tot scheurvorming. Bij diverse woningen houdt dit nooit op. In deze gevallen is het aan te raden een rubbermat aan te brengen onder uw gietvloer. Het kan scheuren opnemen tot circa 2.5 mm (A5) waardoor uw gietvloer heel blijft. Vraag bij de aankoop van uw vloer naar bijvoorbeeld deze rubber mat en het bijbehorende geteste gietvloersysteem. (of een andere voorziening met klasse A3, A4 of A5.)
INSPECTIE
Mocht u twijfelen of een gietvloer de juiste vloer voor u is. Of twijfelt u over de kwaliteit van uw dekvloer. Wij kunnen vooraf de vloer voor u inspecteren en adviseren of de dekvloer geschikt is voor het aanbrengen van een gietvloer.
Ook kunnen wij vooraf monsters beoordelen op hardheid, krasvastheid en glansgraad. Zo weet u precies wat voor vloer u in huis haalt.
Is de vloer al aangebracht en bent u niet tevreden over de kwaliteit van de vloer. Wij kunnen de eigenschappen van de vloer voor u meten. Als deze niet overeenkomen met de vloer specificaties heeft u informatie om mee terug te gaan naar de verkoper.
QUICKSCAN VOOR PARTICULIEREN
THE DUTCH FLOOR TESTING COMPANY

Speciale service voor particulieren:
The Dutch Floor Testing Company voert metingen uit op alle harde vloeren.
U bent niet tevreden of u heeft twijfels omtrent de kwaliteit van de door u gekochte gietvloer.
Wij meten de eigenschappen van de vloeren en vergelijken deze met product/systeemeigenschappen van de vloer en/of het vloersample mits dat in uw bezit is.
