ONAFHANKELIJK, BETROUWBAAR EN DESKUNDIG VLOERADVIES

Certificaat

MIJtech is betrokken bij veel vloerprojecten en bij bepaalde vloeren is een certificaat gewenst. Deze vloeren moeten vaak jaarlijks getoetst worden op de veiligheid. Denk hierbij aan een veilige stroefheid van vloeren in de food of van parkeergarages of een ESD vloer in een ESD of ATEX omgeving. 

Het aspect stroefheid van vloeren op werkplekken, voetgangersgebieden of rijbanen is voor veel bedrijven en instanties van groot belang. Een valpartij kan leiden tot claims of het stilleggen van werkzaamheden. Door gebruik, belasting en verontreinigen kan een vloer minder stroef worden. Dit hangt af van welk type vloer is aangebracht. Vandaar dat diverse partijen kiezen voor een jaarlijkse controle door MIJtech. Dit om problemen vooraf te traceren en/of er zeker van te zijn dat vloeren voldoen aan de juiste stroefheid. 

Lees meer over stroefheid. 

Een goed werkende ESD of ATEX vloer zorgt voor de veiligheid samen meet een aantal andere maatregelen. ESD vloeren zorgen voor de veiligheid van componenten. ATEX vloeren voorkomen explosies. Het is daarom belangrijk dat zo’n vloer voldoet aan de norm EN 61340-4-5. MIJtech meet voor diverse partijen in Nederland en België vloersystemen middels een ESD-scan. Door de ESD-scan weet u na afloop direct of uw vloer voldoet aan de norm. 

Lees meer over ESD & ATEX.

ATEX & ESD certificaat Mijtech
Monsterbeoordeling vloeren shore A Shore D krassterkte

Sample certificering

We worden regelmatig benaderd door diverse vloerproducenten met de vraag of wij een onafhankelijk rapport kunnen uitbrengen van de eigenschappen van een nieuw ontwikkelde vloer. Dit is voor veel producenten een erg belangrijk gegeven, omdat hiermee duidelijk wordt aangegeven wat nou de precieze eigenschappen van een product/vloer zijn. Met deze gegevens kan een vloer goed in de markt worden gezet. Een onafhankelijk rapport zegt in de regel meer dan een zelf uitgebracht rapport. 

De vraag vanuit een producent kan ook zijn of wij de verschillen per product willen vergelijken. Ook dit is mogelijk bij MIJtech. 

Wij kunnen de volgende eigenschappen  meten en rapporteren. 

  • Krassterkte meting in N. ( krasvastheid )
  • Shore A of shore D ( Hardheid )
  • Glansgraadmeting 
  • Impact meting in Nm
  • Kleurscan NCS of RAL.

Deze metingen kunnen wij op locatie verrichten of in ons lab. Indien gewenst kan er een certificaat met de product eigenschappen worden overhandigd. 

Geverifieerd door MonsterInsights