ONAFHANKELIJK, BETROUWBAAR EN DESKUNDIG VLOERADVIES

Vochtmeting

Vocht, een veel voorkomend probleem bij vloeren. Iedere vloerlegger heeft hier wel eens mee te maken gehad. Wat doe je als er vocht in je vloer zit? Soms is het onduidelijk waar of waarom er vocht gemeten wordt in de ondergrond. Wanneer er vraag is naar nader onderzoek kan MIJtech vochtmetingen uitvoeren. U krijgt na uitvoering van ons onderzoek een beter beeld over het eventuele vocht probleem.

ONDERZOEK

Tijdens het onderzoek wordt de ruimte geïnspecteerd. Er wordt op een bestaande tekening of op een gemaakte plattegrond een raster gemaakt. Zo wordt het naderhand duidelijk waar de problemen zich voor doen. Wij werken bij vochtmetingen met een tweetal methodes om een zo’n precies mogelijk beeld te geven van het vochtprobleem. 

INDICATIEVE VOCHTMETING

Met de indicatieve vochtmeting wordt de gehele vloer op een x aantal punten, zoals aangeven staat in het raster, op vocht gemeten. Voor dit onderzoek gebruiken wij een oppervlakte vochtmeter. Deze geeft direct weer wat het gevocht gehalte is van de vloer. Echter is dit niet nauwkeurig genoeg om duidelijkheid te geven over het vochtgehalte van de vloer. 

PRECISIE VOCHTMETING

Nadat de gehele vloer is gemeten met de indicatieve vochtmeter wordt het duidelijk waar de probleem vlakken zich voordoen. In veel gevallen worden de drie hoogste gemeten locaties bepaald. Op deze locaties wordt materiaal uit de vloer genomen. Dit gebeurt middels boren of breken. Voor de precisie vochtmeting is 5 á 10 gram vloermateriaal nodig. Wij kunnen ter plaatse of in ons laboratorium met de KERN vochtmeter exact bepalen hoeveel procent vocht er in de vloer zit. 

De KERN vochtmeter weegt het materiaal wat is vrij gekomen na boren/breken. De meter gaat vervolgens het materiaal verwarmen tot dat er geen vocht meer in het materiaal zit. Na volledig drogen wordt het materiaal nogmaals gewogen. Het vochtpercentage wordt met een nauwkeurigheid van drie cijfers achter de komma weergegeven. 

Dit geeft dus uiterste nauwkeurig weer wat het vochtpercentage op die locatie is. Zo kan er bepaald worden of er gestart kan worden met de applicatie. 

Nauwkeurige vochtmeting Veenendaal

Vloer te vochtig? Wij brengen dit graag nauwkeurig voor u in kaart.

Stroefheidsmeting & antislipmeting The Dutch Floor Testing company

Werkzaamheden & doelgroepen

Geverifieerd door MonsterInsights